Italiaanse appelmoes

Ingrediënten voor 4 personen:

4 goudrenetten
4 eetl. abrikozenjam
250 ml slagroom
1/2 eetl. suiker
1 theel. zonnebloemolie
2 eetl. geschaafde amandelen

Bereiding:

Voorbereiden:
Snijd de geschilde appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Klop de slagroom met de suiker stijf.
Bereiden:
Kook de appelparten circa 10 minuten in een bodempje water op een matige hittebron tot moes. Laat de appelmoes afkoelen. Roer de abrikozenjam en de slagroom door de moes. Breng op smaak met suiker. Schep de appelmoes in glazen coupes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Strooi de amandelen over de appelmoes.
Tips:
Garneer dit nagerecht met een toefje slagroom. Serveersuggestie: Geef bij dit nagerecht amandelkrullen.
Variatie:
Vervang de abrikozenjam door gewelde en vervolgens gekookte en gepureerde abrikozen. Laat deze puree eerst afkoelen.