Gevulde perziken

Ingrediënten voor 4 personen:

4 grote perziken
4 bitterkoekjes of Italiaanse amandelkoekjes
12 blanke of gerookte amandelen
50 g suiker
1 theel. citroenrasp
1 eidooier
kaneelstokje (of mespuntje kaneelpoeder)
2 dl witte wijn
2 eetl. amandellikeur
2 eetl. geschaafde amandelen

Bereiding:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 170ºC. Schil de perziken, halveer ze, verwijder de pitten en schep de ontstane holtes iets uit. Pureer de bitterkoekjes met de amandelen, de helft van de suiker, de citroenrasp, de eidooier en perzikvruchtvlees met de staafmixer of in de keukenmachine. Vul de holtes van de perziken met dit mengsel. Zet de vruchten in een ovenschaal. Leg het kaneelstokje erbij en giet de witte wijn en de amandellikeur erover. Strooi de rest van de suiker over de perziken. Zet ze 30 minuten in het midden van de oven. (Dek ze eventueel af als ze te droog worden.)

Bereiden:
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Serveer de gevulde perziken lauwwarm en bestrooi ze met de geschaafde amandelen. Lekker met roomijs of straciatella-ijs.