Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Snijd zo groot mogelijke cirkels uit het bladerdeeg. Maak
evenwijdige sneetjes in 4 bladerdeegcirkels tot 2 cm van de kant
zodat de randen straks passen op de andere deeglapjes. Schil de
peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bestrooi deze met kaneelpoeder. Meng de vanillesuiker door de
mascarpone.
Bereiden:
Verdeel dit mengsel over de dichte cirkels maar houd de randen vrij.
Bewaar eventueel een beetje voor garnering. Leg de blokjes peer
erop. Dek af met de opengesneden bladerdeeglapjes. Bestrijk de
randen met water en druk ze goed op elkaar. Leg ze op een met
bakpapier beklede of goed ingevette bakplaat, bestrijk ze met
losgeklopt ei en bak de taartjes in ca. 15 minuten goudbruin in het
midden van de oven. Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en
schep de noten erdoor. Serveer de warme perentaartjes met bolletjes
chocolade-ijs en zeef er cacaopoeder over.
Tips:
In plaats van peer is perzik ook heel lekker.
|