Voorbereiden:
Smelt, in een klein pannetje op een lage stand, de chocolade in de
koffie en Grand marnier al roerend. Dit kan ook in glazen bakje in
de magnetron, 1 minuut op 400 watt. Splits de eieren. Klop 2
eidooiers romig en licht van kleur. Bewaar de andere 2 eidooiers
voor een omelet of roerei. Neem de chocolade van de warmtebron en
roer het dooiermengsel door de gesmolten chocolade. Klop de 4
eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de slagroom stijf met de
suiker.
Bereiden:
Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en daarna door het
afgekoelde chocolademengsel. Verdeel de chocolademousse over coupes
of schaaltjes en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder
de kroontjes van de aardbeien. Pureer of hak de helft van de
aardbeien fijn en meng ze door de crème fraîche. Serveer de
chocolademousse met daarnaast de hele aardbeien, schep er met twee
eetlepels de aardbeiencrème naast en garneer met blaadjes munt.
Tips:
In plaats van aardbeien zijn frambozen ook heel geschikt. De Grand
Marnier of Cointreau kan worden vervangen door sinaasappellikeur.
|