|
Bananen soufflé
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 rijpe bananen |
Bereiding: |
Verwarm de oven
voor op 180ºC. Prak de bananen met een vork, besprenkel met
citroensap, meng en bewaar koel. Breng de melk aan de kook. Scheid
de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers met de suiker en klop de
eiwitten tot een stevige sneeuw. Doe het maïszetmeel in een
steelpannetje, giet er de hete melk over en laat enkele minuten
indikken op een zacht vuurtje onder voortdurend kloppen. Haal van
het vuur af, voeg de eierdooiers toe, daarna de geprakte bananen.
Goed mengen alvorens het eiwit erdoor te roeren. Beboter 4
soufflévormpjes en giet er deze bereiding in. Laat 15 minuten bakken
in de oven. Bestrooi de soufflés met wat suiker en zet ze heel
eventjes onder de ovengril. Dien meteen op.
|