Verwarm de oven
voor op 175ºC. Vet een vierkant bakblik van ong. 23 x 23 cm in met
gesmolten boter.
Zorg dat het filodeeg goed ontdooid is, anders breekt het.
Hak de pecannoten fijn in de kom van een keukenmachine. Voeg de 115
gram gesmolten boter toe, samen met de suiker en 1 theelepel
oranjebloesemwater. Pulseer ong. 10 seconden tot gemengd. Zet dit
mengsel opzij.
Leg 8 vellen filodeeg in het ingevette bakblik, maar bestrijk steeds
elk vel met gesmolten boter.
Smeer de vulling uit over het filodeeg. Bedek de vulling weer met 8
vellen filodeeg, en bestrijk elk vel weer met gesmolten boter. Snij
de baklava nu al in vierkantjes (zie foto).
Zet de baklava ong. 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak 15 minuten voor het einde van de baktijd de siroop door de
honing met het oranjebloesemwater en het citroensap te verwarmen in
een steelpannetje op laag vuur. Laat 5 minuten zachtjes sudderen, en
daarna 10 minuten rusten.
Haal de baklava uit de oven, schenk de siroop erover, en laat 1 uur
rusten voor het serveren. |