Helado de Azafran - Safraanijs |
Ingrediënten voor 4 personen: |
2 koppen melk - sinaasappelschil - 0,5 theel. verkruimelde saffraandraadjes - 6 eidooiers - snufje zout - 1/3 kop suiker - 1,75 kop slagroom - ongezouten pistachenootjes |
Bereiding: |
Breng de melk
met de sinaasappelschil aan de kook. Zeef de melk in een vuurvaste
kom en gooi de schil weg. Voeg de saffraan toe aan de melk en laat
20 minuten trekken. Klop intussen de eidooiers, zout en suiker in
een kom en voeg deze aan de warme melk met saffraan toe. Giet het
mengsel in een metalen schaal en hang deze in een pan met zacht
kokend water (au bain marie).Klop het mengsel tot en schuimig en dik
is. Haal de schaal van het vuur en laat het afkoelen. Klop
vervolgens de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door de pudding
van melk, eidooiers en saffraan. Vries het geheel is (iedere twee
uur even met een vork doorroeren). |
|