Chocolade mousse

Ingrediënten voor 2 (4) personen omcirkeld:

Omschrijving:
Een heerlijke hemelse modder. Voor 2 of 4 personen.

Ingrediënten:
1/2 (1) reep pure chocolade, 1 (2) ei (eren), 15 (30) gram poedersuiker, 1 (2) eetlepel(s) cognac
of vieux, 1/8 (1/4) liter slagroom.

Bereiding:

Grote pan voor helft met water vullen. Water aan de kook brengen, kleine pan erin zetten. Boven kleine pan chocolade in stukjes breken. Laten smelten.
Boven 2 kommen ei splitsen. Eiwit heel stijf kloppen. Aan dooiers poedersuiker toevoegen. Met mixer in ongeveer 5 minuten dik en romig kloppen. Met mixer warme chocolade en cognac door dooiermengsel kloppen.
In kom helft van slagroom stijfkloppen. Stijfgeklopte slagroom en
chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen. In koelkast + 15 min. laten opstijven.
Nogmaals voorzichtig door elkaar scheppen. Over 2 schaaltjes verdelen.
Afgedekt in koelkast in 2 uur stevig laten worden.

Voor morgen eet lekker !

Bron: www.recepten.net