Karamel vla met
vanille saus |
Ingrediënten voor
4 personen: |
Bereidingstijd: ongeveer 15 á 20 min
Omschrijving:
Heerlijke vla met caramelsmaak
voor de Vla:
10 á 12 eetl. suiker.
1 l melk.
9 lepels maizena.
scheutje room.
Voor de vanille saus:
4 dl melk
1 vanille stokje
1 eierdooier
2 eetl. suiker
1/2 maïzena voor de koude saus
3/4 maïzena voor de warme saus |
Bereiding: |
Bereidingswijze
vul de puddingvorm met koud water en laat hem staan. brand 12 lepels
suiker mooi goudbruin op matig/laag vuur. als hij goudbruin is voeg
een beetje melk en daarna ineens de melk toe voeg de maïzena toe. en
laat de vloeistof goed door koken.
Voor de saus.
Kook de melk en het vanille stokje op matig vuur.
Roer de eierdooier door de suiker + de maïzena en wat melk. als de
melk en het stokje goed getrokken zijn, verwijder het vanille stokje
en voeg het mengsel van eidooier en suiker toe en blijf roeren. klop
met de garde eventueel de klontjes weg en serveer de saus koud/warm.
|