Bereidingstijd:
30 minuten + 4 uur diepvries
Omschrijving:
Een overheerlijk maar calorierijk dessert
Ingrediënten:
400 gram pure chocolade,4 gelatinebladen,suikersiroop(110 gram
griessuiker + 1 dl water), 6 eigelen, 4 eiwitten, 2.5 dl room, 120
gram griessuiker, 250 gram boter, een scheutje sla-olie, een ronde
vorm |
Week de
gelatinebladen enkele minuten in koud water.
Warm 1 deciliter water op met de 110 gram griessuiker. Als de suiker
opgelost is, voeg de uitgeknepen gelatinebladen toe aan de
suikersiroop.
Roer nu de eigelen met de suikersiroop tot een glad mengsel.
Breek de chocolade in stukken, en laat smelten au bain marie.
Als de chocolade gesmolten is, voeg de boter al roerend toe tot deze
eveneens gesmolten is.
Voeg nu het chocolademengsel toe aan het eimengsel en klop alles
goed door elkaar.
Voeg tenslotte de opgeklopte room,de opgeklopte eiwitten en de 120
gram griessuiker toe.
Alles stevig kloppen en in een geöliede en gesuikerd ronde vorm
gieten.
Laat minstens 4 uur opstijven in de diepvries, en bewaar daarna in
de koelkast.
|