Entrecôte met boontjes

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g sperzieboontjes, ½ bosje bonenkruid, zout, versgemalen peper, 1 tomaat, 200 g verse champignons, 40 g gerookt, doorregen spek, 2 entrecôtes á 200 g, 2 eetl. boterolie

Bereiding:

Haal de puntjes van de bonen, breek de bonen in hapklare stukken en was ze. Trek de blaadjes van het bonenkruid. Kook de steeltjes van het bonenkruid en de boontjes gaar in kokend water met wat zout gedurende ongeveer 15 min. Snijd de tomaten kruisvormig in en pel ze. Snijd het vruchtvlees in reepjes, de champignons in vieren en het spek in dobbelsteentjes. Bak het spek knapperig in een pan, voeg de champignons erbij en laat ze 3 min. aanfruiten. Laat de boontjes afdruppen en verwijder alle bonenkruidsteeltjes. Schep de tomaten, de bonen en de bonenkruidblaadjes bij de champignons in de pan. Stoof alles ongeveer 5 min. en kruid met peper en zout. Braad de steaks in hete boterolie aan elke kant 4 tot 5 min. Kruid met zout en peper en schik ze op een bedje van groenten.

Voor morgen eet lekker !