|
Cajun rundvleesstoofschotel |
Ingrediėnten voor 4 personen: |
500 g biefstuk in dobbelstenen gesneden, 1 theel. paprikapoeder, 1 mespuntje chilipoeder, 1 mespuntje tijm, 1 theel. knoflookpoeder, ½ theel. gedroogde oregano, zout, versgemalen peper, 2 eetl. bloem, 5 eetl. zonnebloemolie, 5 sjalotten grof gesneden, 1/3 rode-1/3 gele- 1/3 groene paprika in blokjes gesneden, 1 stengel bleekselderij, 250 g champignons in vieren gesneden, 2 grote tomaten zonder zaadjes in blokjes geneden, 400 g rijst, ¼ l water of bouillon |
Bereiding: |
Kook de rijst
volgens de aanwijzing op de verpakking en houd deze warm tot
gebruik. Doe het vlees in een kom en kruid het met paprikapoeder,
chilipoeder, tijm, knoflookpoeder, oregano, peper en zout.
Besprenkel het vlees vervolgens met 2 eetl. zonnebloemolie en meng
alles goed door elkaar. Bestrooi het vlees daarna aan alle kanten
met bloem. Schroei het vlees daarna kort aan alle kanten dicht in
een pan met dikke bodem op hoog vuur. Neem het vervolgens uit de pan
en houd het apart tot gebruik. Voeg aan de braadjus de overige
zonnebloemolie toe en bak hierin alle groenten, behalve de
tomaatblokjes, beetgaar. Voeg daarna de vleesblokjes en de warme
rijst toe en meng het geheel goed door elkaar, voeg ¼ l bouillon of
water toe en laat het goed doorwarmen. Voeg vervolgens de
tomaatblokjes toe. Controleer op smaak en kruid indien nodig met
peper en zout. Schep de rundvleesschotel in een ruime schaal en
serveer zo heet mogelijk. |