|
Gebakken rijst met kip |
Ingrediënten voor 4 personen: |
2˝ kop pandanrijst (of een andere langkorrelige rijst), 9 dl water, 4 eetl. plantaardige olie, 200 g kipfilet in blokjes, 1 middelgrote ui in halve ringen, 1 teentje knoflook gehakt, 150 g taugé, 2˝ eetl. vissaus, heldere sojasaus, lente-uitjes in reepjes, 1 rode chilipeper zonder zaad in reepjes |
Bereiding: |
Rijst en water
in een pan doen. Snel aan de kook brengen en dan met het deksel op
de pan zachtjes laten koken tot de rijst gaar is en al het water
opgenomen is (ca. 16 min.). Olie verhitten. Kipblokjes roerbakken
tot ze wit worden. Uit de pan scheppen. Ui in de pan fruiten,
knoflook en taugé toevoegen en kort roerbakken. Rijst, kip en
vissaus toevoegen en op hoog vuur enkele min. roerbakken. Met
sojasaus op smaak brengen. Alles in een serveerschaal scheppen en
met reepjes lente-ui en chilipeper garneren. |