Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !

            

De lekkerste Pizza's !

Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste pizza's, als bijgerecht of hoofdgerecht, met zorg bij elkaar verzameld !

Pizza's maken:

De oorsprong van de pizza ligt in het Middellandse Zeegebied. In veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren ronde broden gebakken, die als borden dienden. Volgens de overlevering moest de Trojaanse held Aeneas een stad (later: Rome) stichten op de plek waar hij ‘van honger zelfs de leeggegeten borden [dus: broodborden] op gaat eten,’ – versregel 125, boek VII uit de Aeneis. Ronde Turkse broden kunnen vandaag de dag nog dienst doen als provisorische pizzabodems. Ook de vorm van matses is rond of ovaalvormig. De pizza zoals wij die tegenwoordig kennen, is Italiaans.

In de jaren 60 van de twintigste eeuw was de pizza in Italië een plat stukje deeg met alleen wat tomatensaus eroverheen, dat op straathoeken in stalletjes vers gebakken werden en verkocht werd aan passanten. Later werd de pizza groter en in restaurants verkocht.

In veel winkels in Nederland worden aan de balie punten pizza, de zogenaamde pizza slices, verkocht. Een pizza slice is een kwart of een achtste van een pizza. De winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van pizza's, heet een pizzeria. Mensen die pizza's rondbrengen, meestal jongeren op een brommer, zijn de pizzakoeriers. Maar ja, de lekkerste pizza's maak je zelf !
 

Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.

De Recepten:

Basis recept pizza maken

Basis recept Tomatensaus voor pizza

Pizza di Napoli 

Pizza Margherita

Pizza met ham en olijven

Pizza met Italiaanse worst

Pizza met aubergine en tomaten

Pizza met varkensvlees en amandelen

Pizza met kip en cashewnoten

Pizza met ham en mozzarella

Pizza van pasta met mozzarellabolletjes (veg.)

Pizza met worst en paprika

Pizza van bladerdeeg met kaas, ham en salami (Pizza Rustica)

Pizza met mosselen: PIZZA CON LE COZZE

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Hawaï

Pizza met gehaktballetjes

Pittige tomaten-spinaziepizza

Pizza Texas

P

P