Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !
1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !
De lekkerste Pizza's !
Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste pizza's, als bijgerecht of hoofdgerecht, met zorg bij elkaar verzameld !
Pizza's maken:
De oorsprong van de pizza ligt in het Middellandse
Zeegebied. In veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren
ronde broden gebakken, die als borden dienden. Volgens de overlevering moest de
Trojaanse held Aeneas een stad (later: Rome) stichten op de plek waar hij ‘van
honger zelfs de leeggegeten borden [dus: broodborden] op gaat eten,’ – versregel
125, boek VII uit de Aeneis. Ronde Turkse broden kunnen vandaag de dag nog
dienst doen als provisorische pizzabodems. Ook de vorm van matses is rond of
ovaalvormig. De pizza zoals wij die tegenwoordig kennen, is Italiaans.
In de jaren 60 van de twintigste eeuw was de pizza in Italië een plat stukje
deeg met alleen wat tomatensaus eroverheen, dat op straathoeken in stalletjes
vers gebakken werden en verkocht werd aan passanten. Later werd de pizza groter
en in restaurants verkocht.
In veel winkels in Nederland worden aan de balie punten pizza, de zogenaamde
pizza slices, verkocht. Een pizza slice is een kwart of een achtste van een
pizza. De winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van pizza's, heet een
pizzeria. Mensen die pizza's rondbrengen, meestal jongeren op een brommer, zijn
de pizzakoeriers. Maar ja, de lekkerste pizza's maak je zelf !
Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.
De Recepten:
Basis recept Tomatensaus voor pizza
Pizza met aubergine en tomaten
Pizza met varkensvlees en amandelen
Pizza van pasta met mozzarellabolletjes (veg.)
Pizza van bladerdeeg met kaas, ham en salami (Pizza Rustica)
Pizza met mosselen: PIZZA CON LE COZZE
P
P