Gebarsten koekjes

Ingrediënten:

125 g zachte boter
375 g bruine basterdsuiker
1 theel. vanille-extract
2 eieren
50 g pure chocolade, gesmolten
75 ml melk
350 g bloem
2 eetl. cacaopoeder
2 theel. bakpoeder
1/4 theel. gemalen piment
75 g gehakte pecannoten
poedersuiker

Bereiding:

Vet twee bakplaten licht in. Klop de boter, suiker en vanille tot een lichte romige massa. Klop de eieren er een voor een doorheen. Roer de chocolade en melk door het botermengsel. Zeef de bloem, cacao, het bakpoeder, piment en een snufje zout boven het botermengsel en meng alles goed. Roer de pecannoten erdoor. Zet het mengsel ten minste 4 uur of een hele nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol eetlepels van het mengsel tot bolletjes en doop elk bolletje in gezeefde poedersuiker, zodat het met een laagje wordt bedekt. Leg de koekjes een stukje uit elkaar op de bakplaten, zodat ze kunnen rijzen. Bak ze 20-25 minuten tot ze lichtbruin en net stevig zijn. Laat ze 4-5 minuten op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om af te koelen.