Moussaka met aardappelen I

Ingrediënten voor 6 personen:

olie
1 ui
500 g rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel peterselie
3 eieren
1 eetlepel tomatenpuree
1 kg aardappelen
3 aubergines
1/2 liter melk
35 g boter
50 g bloem
1/2 theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Pel en snipper de ui.
Hak de peterselie fijn.
Verhit wat olie in een ruime koekenpan.
Fruit daarin de ui even aan, voeg het gehakt toe en braad dit al roerend los.
Voeg, als het gehakt begint te kleuren, de kruiden, 1 ei en de tomatenpuree toe en laat al roerend ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Schil de aardappelen en in snijd ze plakjes van 1/2 cm.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes zachtjes, zonder ze bruin te laten worden (± 10 minuten) den schep ze dan uit de pan.
Snijd de aubergines in plakjes van 1/2 cm.
Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en bak de plakjes ± 4 minuten; schep af en toe om.
Laat de aubergines op grauw keukenpapier uitlekken.
Een ruime Vet ovenschaal in.
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de aubergineplakjes, schep daarop de helft van het gehakt, daarop de aardappelen, de rest van de aubergineplakjes en tot slot de rest van het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verwarm de melk.
Laat de boter smelten en roer de bloem erbij.
Schenk de warme melk al roerend beetje bij beetje bij het boter/bloemmengsel en laat de saus in ± 8 minuten op een laag vuur zachtjes binden.
Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe en laat de saus wat afkoelen.
Roer er één voor één de resterende 2 eieren bij, schenk de saus over het gehakt en strijk het glad.
Schuif de schotel in de oven en bak de moussaka ± 25 minuten.

Voor straks eet lekker !