Romige koffiebonbons

Ingrediënten voor 24 stuks:

voor de chocoladebakjes:
125 g witte chocolade in stukjes
voor de vulling:
4 eetlepels slagroom
60 g witte chocolade in stukjes
2 theelepels koffielikeur.
2 theelepels oploskoffie opgelost in 1 theelepel water
voor de garnering:
24 schijfjes paranoten
extra nodig: 24 aluminium bonbonvormpjes
bakplaat, met bakpapier bekleed.

Bereiding:

Chocoladebakjes:
Smelt de chocolade au bain marie.
Bestrijk de bodem en de zijkanten van de bonbonvormpjes met een dun laagje chocolade.
Zet de vormpjes omgekeerd op de bakplaat en laat de chocola in de koelkast hard worden.
Haal ze uit de koelkast en bestrijk ze met een tweede laag chocolade.
Zet de bakjes weer omgekeerd op de bakplaat en laat ze in de koelkast harden.
Vulling:
Breng de slagroom aan de kook.
Voeg de chocolade toe en laat die van het vuur af smelten.
Roer de likeur en de koffie erdoor tot een glad mengsel.
Laat de vulling iets afkoelen en schenk haar in de bakjes.
Garneer de bakjes met een schijfje paranoot en laat ze afkoelen tot ze hard zijn geworden.
Verwijder voor het serveren de aluminiumvormpjes.
Bewaar de bonbons maximaal 1 week afgesloten in de koelkast.