Recept 4...Indonesisch kerriegehakt

Ingrediënten voor 2 personen:

1 ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
250 g half-om-halfgehakt
zout
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel djinten
1 theelepel koenjit
1/8 blok santen
2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)
8 sprietjes bieslook

Bereiding:

Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak
het gehakt rul.
Verkruimel de santen erboven.
Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten
gaar worden.
Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn.
Geef er rijst en taugésalade bij.