Kook de rijst in
het water met de koenjit en het zout in 25 minuten gaar.
Laat de rijst afkoelen en doe hem in 2 bakjes.
Zet deze in de magnetron en verwarm ze vlak voor het opdienen 2
minuten.
Keer ze op de borden om, zodat er mooie bolletjes rijst ontstaan.
De biefreepjes:
Snijd de biefstuk in reepjes.
Vermeng de overige ingrediėnten, behalve de boter, in een kom en
marineer
hierin de biefreepjes 2-3 uur.
Verhit vlak voor het opdienen de boter in een koekenpan en bak de
reepjes,
omscheppend, zo heet mogelijk ± 2 minuten.
Schep ze naast de rijst.
De groente:
Snijd de paksoi fijn en de appel en de peer in stukjes.
Doe ze samen in een kom, vermeng ze met het gembernat, de kruiden en
de
uitgeperste knoflook en laat dit een half uurtje intrekken.
Snijd intussen de ui en de champignons fijn, hak de cashewnoten grof
en
snijd de selderijstengels in plakjes.
Bak dit ± 10 minuten zachtjes in de olie tot alles zacht is.
Doe vlak voor het opdienen het mengsel uit de kom in de koekenpan en
bak
het ± 5 minuten.
Schep het naast het rijstbolletjes op de borden.
|