Doe de eieren in
een kom, voeg 1 eetl. koud water en wat verse zwarte peper toe en
kluts het geheel met een vork tot de eieren schuimig zijn.
Verhit in een omeletpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) van 18 cm
doorsnee de boter op matig vuur tot deze begint te bruisen. Houd de
pan schuin zodat de boter over de hele bodem van de pan vloeit.
Schenk het eiermengsel in de pan. Bak de omelet ong. 1 minuut,
waarbij u het eiermengsel licht omroert en het gare ei vanaf de
randen naar binnen schuift, zodat het eiermengsel onder de omelet
kan vloeien en eveneens gaar wordt.
Stop met roeren zodra de omelet begint te stollen. Verdeel de
stukjes tomaat erover. Bak de omelet nog 30 seconden tot hij precies
gaar is en aan de onderkant goudbruin kleurt. Neem de pan van het
vuur.
Strooi de kaas en waterkers over de omelet. Laat de omelet op een
voorverwarmd bord glijden en klap hem daarbij dubbel. Serveer
direct.
|