Recept 13...Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven

Ingrediënten voor 1 persoon:

Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram.
2 teentjes knoflook
Potje groene pesto
Paar zongedroogde tomaatjes op olie
Citroensap
Wat pijnboompitjes
Flinke snuif gedroogde oregano
Eetlepel Franse mosterd

Bereiding:

Voorbereiding:
Eerst maken we een marinade.

Doe in een kom een scheut (olijf)olie
Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie.
Zout en peper uit de molen naar smaak en de oregano toevoegen
Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade.
Minstens 4 uur laten marineren.
Bereidingswijze:
Dep de filetjes wat droog met een stukje keukenpapier, smeer ze royaal in met de pesto en leg ze in een Ovenschaal.

Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over.
Laat de kipfilet in 25 minuten in een vooverwarmde oven van circa 185 graden gaar worden.