Recept 10...Rozemarijn en aardappel pizza

Ingrediënten voor 1 persoon:

3 eetlepels ongezouten boter, verdeeld
1 theelepel verse tijm
1 eetlepel lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
1 1/2 eetlepels gehakte knoflook, verdeeld
1 mespuntje zout
zwarte peper naar smaak
1 theelepel vers geperst citroensap
1/2 theelepel bouillon korrels
120 g aardappelen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
1/2 theelepel zout
1 theelepel gedroogde oregano, verdeeld
1 kant-en-klare pizzabodem
120 g geraspte mozzarella

Bereiding:

Voor de knoflook en lente-ui boter: Smelt 2 eetlepels boter in een steelpan. Voeg de lente-ui, tijm en 1 eetlepel knoflook toe. Sudder gedurende 5-6 minuten op een matig vuur en roer.
Roer er een snufje zout, peper, citroensap en de bouillon korrels door, verwarm zacht. Haal de pan van het fornuis en roer onmiddellijk de rest van de boter erdoor. Zet opzij.
Voor de rozemarijn aardappelen: Verwarm de oven voor op 170ºC.  / gasoven stand 3. Was, schil en snijd de aardappelen. Meng de aardappelen goed met de olijfolie, 1 eetlepel rozemarijn, wat zout en peper en de helft van de oregano; roer goed totdat alle plakjes aardappel bedekt zijn met de kruiden.
Bak de plakjes aardappel in de oven gedurende ongeveer 25 minuten, draai ze zo nu en dan om. Haal uit de oven wanneer ze bruin beginnen te worden. Haal ze van de bakplaat en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.
Bereid de pizzabodem en bak hem kort voor in de oven. Verdeel de knoflook en uienboter over het deeg. Strooi de geraspte mozzarella erover en de rest van de rozemarijn en oregano. Leg de plakjes aardappel bovenop de pizza en bak op 220ºC. / gasoven stand 7 gedurende ongeveer 10 minuten.

   

Bron: Allrecipes.nl