Breek de eieren
in een kom en voeg kervel, dragon, bieslook, 1 el water en zout en
peper naar smaak toe. Klop de eieren los; klop niet te lang, want
dat levert een minder goede omelet op. Zet het eimengsel apart.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag van 18 cm doorsnee. Bak
champignons en knoflook zachtjes 3-4 minuten, totdat de champignons
zacht zijn geworden en er vocht is vrijgekomen. Verhoog het vuur wat
en bak nog ongeveer 1 minuut totdat het vocht is verdampt. Doe de
champignons in een kommetje en zet ze apart. Maak vervolgens de pan
schoon met een stuk keukenpapier.
Verhit de pan een paar seconden op een hoog vuur. Smelt de boter
hierin en draai de pan rond, zodat de hele bodem met de boter is
bedekt. Giet het eimengsel in de pan. Bak dit ongeveer 1 minuut,
roer voorzichtig met een houten spatel en schuif gestold ei van de
randen naar het midden zodat het nog niet gestolde ei gelijkmatig
over de bodem wordt verdeeld.
Stop met roeren als de omelet een samenhangend geheel is geworden en
bak het geheel nog eens 30 seconden totdat de onderkant goudbruin
is. De bovenkant van het eimengsel moet net gestold zijn.
Verdeel de champignons over de middelste strook van de omelet. Klap
één kant van de omelet met de spatel over de champignons en klap de
andere kant daar weer overheen. Laat de omelet snel op een
voorverwarmd bord glijden en serveer meteen. |