bloem
olijfolie
5-6 tomaten, ontveld en fijngehakt
150 g mozzarella, in plakjes
mespunt gedroogde oregano
8 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
1 hoeveelheid pizzadeeg (zie 'basisrecept pizzadeeg' onderaan het
recept) |
Verwarm de oven
voor op 220°C (gasstand 7).
Bestrijk een bakplaat met olie of leg er bakpapier op. Rol het deeg
op een licht met bloem bestoven aanrecht uit en druk het op de plaat
met uw duimen nog verder uit. Verdeel er de tomaten over en ga één
keer met de oliefles rond. Zet de pizza zo'n 18 minuten in de oven.
Leg er de mozzarella, oregano en ansjovis op, bestrooi de vulling
met zout en druppel er zo nodig nog wat olie over. Zet de pizza 7-8
minuten in de oven of tot de bodem knapperig is.
Basisrecept pizzadeeg:
Zeef 250 g bloem met ¾ theelepel zout en maak op het aanrecht een
bergje met een kuiltje erin. Prak 15 g verse gist in 120 ml lauw
water met een vork heel glad en giet het in het kuiltje. Werk er met
uw vingers de bloem door en maak een zacht deeg. Kneed het en rek
het uit; het moet glad en elastisch worden. Maak er een bal van,
snijd er een kruis in en leg het in een afgedekte kom. Laat het op
een warme plaats zo'n 3 uur rijzen; het volume moet bijna verdubbeld
zijn. Plet het met uw hand en rol het op een licht met bloem
bestoven aanrecht tot een dikte van ongeveer 5 mm uit. Bestrijk een
bakplaat met olie of leg er bakpapier op. Leg de schijf deeg erop en
druk hem uit tot het hele oppervlak bedekt is. Maak de rand dikker
dan het midden. Bestrooi het met de ingrediënten voor de vulling
maar laat rondom een rand van 2 cm vrij.
|