Recept 32, Kapsalon met zoete aardappelfriet (veg.).

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g zoete aardappelfriet
350 g vegetarische kip shoarma
100 g ijsbergsla
100 g cherrytomaten
1 rode ui
½ komkommer
80 g geraspte oude kaas
2 eetl. Griekse yoghurt
2 eetl. mayonaise
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
peper en zout

Bereiding:

Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ik gebruik in dit recept alleen peper en zout.
Bak de vegetarische kipshoarma lekker goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie. Je kunt uiteraard ook kip gebruiken voor de kapsalon.
Verdeel de shoarma 5 minuten voor het einde van de baktijd over de zoete aardappelfrieten. Strooi de kaas erover heen en zet terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Snijd de komkommer in stukjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de knoflook fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de knoflooksaus op smaak met wat peper en zout en wat gehakte peterselie
Verdeel de zoete aardappelfriet met de vegetarische shoarma over de borden.
Verdeel over ieder bord wat ijsbergsla, wat stukjes komkommer, tomaat en rode ui.
Garneer de vega kapsalon met de knoflooksaus.