Recept 81, Rijst met gehaktballetjes, bacon, groene paprika en tomatensaus.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 blokje MAGGI Runderbouillon Extra krachtig
300 gram rundergehakt
1 ei
1,5 eetlepel paneermeel
1 teen knoflook, uitgeperst
75 gram bacon
1,5 groene paprika, ontzaad en in blokjes
375 ml gezeefde tomaten
100 ml water
225 gram witte rijst
1,5 eetlepel peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano

Bereiding:

Bereid de gehaktballetjes.
Bereid het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook en oregano. Kruid het vlees naar smaak en draai er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur in 4 minuten de gehaktballetjes om en om goudbruin. Neem ze uit de pan.
Bereid de saus.
Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de bacon 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Doe de gezeefde tomaten, het water en het bouillonblokje erbij. Breng de saus aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat alles samen nog 10 minuten pruttelen.
Bereid de rijst.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht.
Serveer de gehaktballetjes en de tomatensaus met de rijst. Bestrooi met de peterselie.

Bron: www.maggi.nl