1 zakje MAGGI
Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
300 gram rundergehakt
3 tomaten, in plakken
1,5 aubergine (à 280 gram), in dunne plakjes
1 bol mozzarella (à 125 gram), in plakjes
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gedroogde basilicum |
Bak het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie
in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de ui en
knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het
rul. Breng het gehakt op smaak met de tijm, paprikapoeder en
basilicum.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal.
Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie, doe het gehakt
erin en verdeel de tomaat, aubergine en mozzarella over het gehakt.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Spreid de
puree uit over de ovenschotel en trek er met een vork ribbels in.
Laat het geheel in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de
oven. |