Recept 87,
Runderstoof met kokosrijst, paksoi en rode paprika.
Ingrediënten voor
4 volwassenen:
500 gram
runderlapjes, in blokjes gesneden
1 pakje MAGGI Stoofmix Runderlapjes
300 gram rijst
2 rode paprika's, in reepjes gesneden
400 gram paksoi, in repen gesneden
2 ons olijfolie, om in te bakken
Bereiding:
Bereid het vlees
Start de kookwekker.
Verhit 1 el olie in en braadpan en bak de runderblokjes al roerend
maximaal 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg 400 ml water
en de inhoud van het zakjestoofmix toe aan het vlees en roer goed
door. Roer af en toe door en voeg indien nodig wat water toe. Breng
het geheel aan de kook en laat even doorkoken. Zet het vuur weer
laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2½ uur
gaar.
Kook de rijst .
Kook de rijst in de kokosmelk met 600 ml water zonder deksel in
ongeveer 8 min. gaar.
Roerbak de groenten .
Verhit de overige olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de
paprika en de paksoi knapperig gaar.
Serveer het gerecht.
Serveer de vleestoof met de kokosrijst en groenten.