1 blokje MAGGI
Kippenbouillon
300 gram half-om-half gehakt
1,5 eetlepel tomatenketchup
1 teen knoflook, gesnipperd
0,75 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
150 ml water
5 preien, in reepjes
225 gram wilde & witte rijst
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder |
Bereid de
gehaktballetjes.
Meng het gehakt met de ketchup en kruid naar smaak. Draai er kleine
balletjes van.
Bak de gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de gehaktballetjes
in 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan.
Bereid de tomatensaus.
Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten. Doe de tomatenblokjes,
het paprikapoeder, het bouillonblokje en het water erbij. Breng de
saus aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat op laag vuur zonder
deksel op de pan 15 minuten heel zachtjes koken.
Kook de prei en de rijst.
Kook de prei 5 minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het
pak.
Serveer het gerecht.
Serveer de rijst met de gehaktballetjes en de prei. |