Recept 38, Waldorfsalade met knolselderij en gerookte kipfilet

Ingrediënten voor 4 personen:

sap en rasp van 1 citroen
500 g knolselderij, in luciferdunne reepjes
100 ml volle yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 appel (bijv. Elstar), in luciferdunne reepjes
1 kleine krop eikenbladsla, in losse blaadjes
250 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
2 mandarijnen, in partjes
250 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
100 g gepelde walnoten, geroosterd

Bereiding:

Breng in een pan 1 liter water met 1 eetlepel citroensap aan de kook. Leg de knolselderijreepjes 1 minuut in het kokende water en laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, citroenrasp, de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Schep de knolselderij en appel erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten op smaak komen.
Verdeel de sla over een schaal. Schep de knolselderijsalade in het midden en leg de plakjes kipfilet erop. Garneer de salade met de mandarijn, druiven en walnoten.