Recept 35, Spinaziesalade met witte kaasblokjes

Ingrediënten voor 4 personen:

125 ml kruidenbouillon (van 1/4 tablet)
75 g couscous
4 eetl. olijfolie
2 eetl. olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 eetl. citroensap
1 rode ui
100 g panklare spinazie (zak a 300 g)
1 gele paprika
100 g witte kaasblokjes

Bereiding:

Schenk in een diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en peper en zout naar smaak.
Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes. Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de dressing.
Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.
Variatietip:
De salade krijgt extra smaak door er friszoete partjes sinaasappel doorheen te scheppen. Vervang als er kinderen mee-eten de olijfolie met chilipeper door gewone olijfolie.