Schenk in een
diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop
in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en
peper en zout naar smaak.
Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de
zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes.
Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de
dressing.
Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de
kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.
Variatietip:
De salade krijgt extra smaak door er friszoete partjes sinaasappel
doorheen te scheppen. Vervang als er kinderen mee-eten de olijfolie
met chilipeper door gewone olijfolie.
|