Recept 91, Groene asperges met verse kruidenvinaigrette.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g groene asperges
zout
1/2 theelepel suiker
10 g boter
Voor de vinaigrette:
zout, peper
1/2 theelepel fijne mosterd
2 eetlepels witte of rode wijnazijn
5 eetlepels olie
2 eetlepels witte of rode wijn
1 eetlepel gehakte verse kruiden

Bereiding:

Snijd de ondereinden van de asperges en snijd de rest en flinterdunne plakjes.
Roer het zout, de peper, de mosterd en de azijn met een kleine garde tot het
zout is opgelost.
Giet er al roerend de olie en de wijn bij en meng alles tot een romige saus.
Voeg naar smaak kruiden toe en roer nog even goed door.
Variatie 1: Roer er 1 theelepel vloeibare honing en, 1 theelepel balsamicoazijn door.
Variatie 2: Vervang de helft van de olie door walnootolie en meng er gehakte
noten door.
Variatie 3: Gebruik sherryazijn en sinaasappelsap en meng er 1 eetlepel
notenolie door.