2 eetlepels
zachte Zaanse mosterd
Tabasco
200 gram imitatiekrabsticks (surumi)
3 sneetjes oud witbrood, fijn verkruimeld
2 eetlepels fijngehakte peterselie
? theelepel fijngehakte oregano
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
1 struik Romaanse sla of lollo biondo
1 avocado
2 sinaasappels
100 gram druiven
25 gram cashewnoten, grof gehakt
4 eetlepels French dressing of Ceasar salad dressing (flesje) |
Origineel wordt
verse krab gebruikt, maar imitatiekrabsticks zijn goede vervangers
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C. Roer de mosterd los met enkele druppels
tabasco en besstrijk de krab ermee. Roer ineendiep bord het
broodkruim met de peterselie, oregano, zout en peper door elkaar en
wentel de krabsticks erdoor. Leg ze in een goed ingevette lage
Ovenschaal en besprenkel er olie over. Bak de krabsticks in de oven
in ca. 10-15 minuten knapperig bruin. Was de sla, maak de bladeren
droog en snijd ze in grove repen. Schil de avocado en snijd het
vruchtvlees in blokjes. Rasp de oranje schil van een halve
sinaasappel. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de
vliesjes uit, vang het sap op. Roer het sinaasappelsap en de
geraspte schil door de dressing. Verdeel de sla, avocado, partjes
sinaasappel, druiven en pecannoten over vier borden, sprenkel de
dressing erover en leg de krabsticks erop. Lekker met geroosterde
bagels met verse roomkaas.
|