Recept 9, Califorinische Salade Met Pikante Krab.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels zachte Zaanse mosterd
Tabasco
200 gram imitatiekrabsticks (surumi)
3 sneetjes oud witbrood, fijn verkruimeld
2 eetlepels fijngehakte peterselie
? theelepel fijngehakte oregano
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
1 struik Romaanse sla of lollo biondo
1 avocado
2 sinaasappels
100 gram druiven
25 gram cashewnoten, grof gehakt
4 eetlepels French dressing of Ceasar salad dressing (flesje)

Bereiding:

Origineel wordt verse krab gebruikt, maar imitatiekrabsticks zijn goede vervangers

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C. Roer de mosterd los met enkele druppels tabasco en besstrijk de krab ermee. Roer ineendiep bord het broodkruim met de peterselie, oregano, zout en peper door elkaar en wentel de krabsticks erdoor. Leg ze in een goed ingevette lage Ovenschaal en besprenkel er olie over. Bak de krabsticks in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin. Was de sla, maak de bladeren droog en snijd ze in grove repen. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de oranje schil van een halve sinaasappel. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op. Roer het sinaasappelsap en de geraspte schil door de dressing. Verdeel de sla, avocado, partjes sinaasappel, druiven en pecannoten over vier borden, sprenkel de dressing erover en leg de krabsticks erop. Lekker met geroosterde bagels met verse roomkaas.