16 grote champignons
vers gezeefd citroensap van 1 citroen
4 eetlepels kikkererwten (blik)
1 eetlepel olijfolie
8 ansjovisrolletjes
75 g verse roomkaas
40 g gorgonzola
zout, versgemalen zwarte peper, paprikapoeder
1 takje verse dille
Veeg of borstel de champignons schoon, snijd de steeltjes eraf en
leg de
hoedjes 5 minuten in een kommetje met citroensap |
Pureer voor de ene
vulling de kikkererwten, vermeng ze met de olijfolie, 1
eetlepel citroensap, zout en peper en roer dit tot een smeuïge
massa.
Roer voor de andere vulling de roomkaas met de gorgonzola los en
breng op
smaak met zout en peper.
Dep de champignonhoedjes met keukenpapier goed droog.
Vul er 8 met de erwtenpuree en garneer met een ansjovisrolletje.
Vul de overige 8 met het kaasmengsel, bestrooi met paprikapoeder en
garneer
met een takje dille.
Presenteer ze op een schaal.
|