Recept 74, Pasteitjes van zalm en sojascheuten.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g sojascheuten
boter
het sap van 1 citroen
4 pasteitjes van boter
100 g gerookte zalm in plakjes
300 g verse zalm
1 limoen
4 sjalotten
2 1/2 dl witte wijn
2 dl room
1 koffielepel roze peperbolletjes
1 bakje tuinkers
4 takjes dille
cayennepeper, peper, zout

Bereiding:

Was de sojascheuten en laat ze ± 5 minuten in een klontje boter stoven.
Breng ze op smaak met het citroensap, peper en zout.
Bekleed de binnenkant van de pasteitjes met de plakjes gerookte zalm.
Snijd de verse zalm in blokjes van ± 2 cm en bak deze ± 3 minuten in een klontje boter.
Kruid met peper en zout.
Meng de zalmblokjes en de sojascheuten voorzichtig door elkaar en vul de
pasteitjes met dit mengsel.
Zet ze ± 10 minuten in een op 150ºC. voorverwarmde oven.
Maak intussen de saus.
Was de limoen en haal met behulp van een dunschiller of een citroentrekker
enkele flinterdunne reepjes uit de schil.
Pers de limoen vervolgens uit.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Giet de witte wijn in een pannetje en voeg er de sjalotsnippers aan toe.
Laat even goed inkoken tot er ± 1 dl kookvocht over is en voeg er dan 50 g boter aan toe.
Breng intussen de room aan de kook en laat die inkoken tot een lichte binding ontstaat.
Roer er beetje bij beetje de sjalotbereiding door en breng de saus op smaak
met wat limoensap, cayennepeper en zout.
Voeg er tenslotte de roze peperbolletjes en de stukjes limoenschil bij.
Was de tuinkers en laat ze uitlekken.
Schep wat saus op 4 voorverwarmde borden, leg wat tuinkers in het midden van
elk bord en zet er de pasteitjes op.
Versier tenslotte met een takje dille.