Voorbereiding
Schil de aardappels en zet deze op met water en zout naar smaak. Laat 25 min koken tot ze gaar zijn. Snij ondertussen de champignons
klein .Bak in een Koekenpan met een beetje boter de champignons
bruin. Als ze bruin zijn voeg de spekreepjes toe en laat dit al
roerend even doorbakken. Peper naar smaak toevoegen.
Bereidingswijze
Giet de aardappels af als ze gaar zijn ,zet even terug op het vuur
en voeg een beetje melk toe met het klontje (room) boter en verwarm
even de melk. Haal als de melk warm is het pannetje van het vuur. Voeg de knoflookpoeder (naar smaak)en de peterselie toe en stamp
dit samen tot een egaal geheel. Voeg af en toe wat melk toe tot er
een smeuïg geheel ontstaat. Blijf ook goed kloppen tot het lekker
luchtig is. Voeg als laatste de champignons en spekjes toe en roer
dit met een spatel er doorheen.
Serveertips
Heerlijk met broccoli en kip.
|