ca. 4 ons
champignons, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, 3 eetl. limoensap, 6 eetl.
olijfolie, 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden (liefst vers), 3
teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, paar takjes peterselie,
1 zakje waterkers of veldsla, 1 liter kruidenbouillon |
Voorbereiding:
Champignons schoonborstelen, sjalotten en knoflook heel fijn snijden
Bereidingswijze:
Kruidenbouillon aan de kook brengen, limoensap, sjalotten, knoflook,
olijfolie, It. kruiden en champignons toevoegen.
2 a 3 minuten zachtjes laten koken. Van vuur af peterselie erboven
fijn knippen en erdoor scheppen. Ca. 1 uur laten staan.
Waterkers/veldsla over 4 borden verdelen. Champignons opnieuw aan de
kook brengen. Vuur dan direct uitzetten en champignons over
waterkers/veldsla verdelen.
Serveertips:
Lekker met knoflookbrood (plakjes stokbrood met olijfolie/geperste
knoflook besmeren en even onder de gril).
|