6 boterhammen,
witte
8 sardines, verse
50 g kaas, Parmezaanse
1 eetl. kappertjes
2 eetl. peterselie, verse, gehakte
5 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
Zout
Peperkorrel, zwarte, gemalen |
Verwarm de oven
in 8 minuten voor op 180 graden Celsius en snijd intussen de
sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en verwijder de
ruggengraat. Was de sardines zorgvuldig onder de koude kraan. Hak de
kappertjes fijn. Verkruimel de sneetjes brood.
Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook
erboven uit. Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de
kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de sardines met
dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette Ovenschaal.
Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover.
Bak de sardines in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
|