Dit voorgerecht
c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen.
Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee.
Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak.
De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de
romige en harde geitenkaas, rucola en walnoten is bijzonder lekkere
combinatie. Echt een aanrader.
Bereidingswijze
Snij met een kaasschaaf de bietjes in dunne plakken. Leg ze in een
mooie cirkel in een platte schaal of op afzonderlijke borden.
Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en honing. Proef !!
en voeg eventueel nog wat toe.
Bestrooi de bietjes met de gehakte walnoten, peterselie en zout en
peper. Schenk de dressing over de bietjes.
Leg met een theelepel toefjes zachte geitenkaas op de bietjes.
Strooi de geraspte belegen geitenkaas erover.
Leg de rucola in het midden.
Bestrooi alles met nog wat zout en peper en druppel er nog wat
olijfolie over.
Serveertips
Lekker met ciabatta.
|