Bak op laag vuur
de spekjes uit in een droge koekenpan. Pel en snijd de ui in halve
ringen. Voeg de ui toe aan de spekjes als deze net licht beginnen te
kleuren en bak ze even mee tot ze zacht zijn. Schep de spekjes en de
ui op een bord en zet zolang opzij.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Veeg de koekenpan schoon
met een stukje keukenpapier en verhit de koekenpan opnieuw met een
flinke scheut olijfolie. Bak de aardappels op middelhoog vuur aan
alle kanten totdat ze gaar en goudbruin zijn. Breng ze op smaak met
zout en peper. Voeg op het laatste moment de uien, spek en het
klontje roomboter toe aan de aardappels en warm alles even goed
door.
Schuif de aardappels in de pan opzij en breek hier een ei in. Zet
het vuur laag en bestrooi de eieren met wat zout en peper. Strooi
tot slot de geraspte kaas over de aardappels en het eiwit en laat de
eieren langzaam stollen.
Gebakken aardappels met spek en eieren. Serveer met een lekkere
salade.
Ingezonden
door Paula. |