500 g
kabeljauwfilet
2 trostomaten
2 cm verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
2 bosuitjes, in ringetjes
1 zak witlof (à 500 g)
4 eetl. oestersaus (of ketjap)
2 eetl. olie |
Verwarm de oven
voor op 180°C.
Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en
zout. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. De
lijsten worden niet gebruikt. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes
en meng in een kom met de gember, knoflook en bosui. Breng op smaak
met zout en peper. Verdeel het mengsel over de stukken vis. Bak de
vis in 10 minuten gaar midden in de oven.
Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof. Verhit een wok op hoog
vuur met de olie en roerbak de blaadjes van de witlof ongeveer 5
minuten. Schep de oestersaus erdoor en verdeel over borden. Serveer
met een stuk kabeljauw uit de oven.
Variatie:
Geroerbakte witlof over? Lekker als bijgerecht met gehakte pinda’s,
fijngesneden rode peper en ringetjes bosui. Ingezonden door Wilma. |