Voorbereiding:
Voor deze rösti hoef je de aardappels niet te schillen. Borstel ze
goed af onder stromend water en kook ze in een ruime pan met water
of in een met plastic folie afgedekte schaal in de magnetron. Laat
de aardappels half gaar worden. Daarna even wachten totdat de
aardappels iets zijn afgekoeld. Nu heb je mooi de tijd om de andere
groenten te raspen. Schrap de wortel schoon en rasp deze. Snipper de
ui super fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in
superkleine stukjes. Pluk de rozemarijn en eventueel andere verse
kruiden uit de eigen tuin. Rasp de aardappels en meng de groenten
erdoor. Op smaak maken met peper en zout en roer als laatste het ei
erdoor heen.
Bereidingswijze:
Bak kleine bolletjes goud bruin in een Koekenpan met een beetje
olie. Beetje platdrukken en voorzichtig omdraaien. Snijd of rasp de
komkommers fijn en voer hieraan toe: kwark, knoflook en een snufje
zout en peper. Meng er fijngesneden bosui door en laat de smaken
even op elkaar inwerken zodat je een échte tzaziki krijgt. Ik heb
altijd een bak met slamelange in de koelkast staan.
Ingezonden door Chindy. |