Een wat pittige
variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist
geproefd hebben.
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C.
Bereidingswijze:
Maak een heerlijke smeuïge aardappel puree en kruid hem lekker met
zout, vers gemalen peper en nootmuskaat.
Maak de witlofstronken schoon en snijd ze in kleine stukjes. Kook de
witlof 10 min. in 3 dl. water. Giet de witlof goed af in een fijne
zeef(druk met de bolle kant van een lepel alle vocht er goed uit of
doe het in de slacentrifuge) en bewaar 1 dl. kookvocht. Bak het
gehakt in een koekenpan zonder boter. Voeg de gehakt kruiden, de
gesnipperde paprika en de ui toe. Rul het gehakt zachtjes los. Als
het gehakt gaar is dan giet je het vet uit de pan. Voeg het
kookvocht van de witlof toe samen met het verkruimelde
bouillonblokje, ketjap, sambal en de knoflook. Roer het goed door
elkaar en zet het vuur zacht. Roer de kaas en de bieslook met het
fijngesneden tomaatje door de witlof. Doe het gehaktmengsel in een
Ovenschaal . Doe de witlof er bovenop en als laatste schep je daar
de aardappelpuree op. Verdeel dit, zodat de groente netjes is
afgedekt en bestrooi de puree met paneermeel. Leg hier een paar
kleine stukjes boter bovenop. Het geheel gaat 40 minuten in een
voorverwarmde oven van 200 graden C.
Ingezonden door Nico. |