Dit is een
snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond
gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets
feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt
geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider
saus.
Bereidingswijze:
Chorizo in blokjes snijden en aanbakken in een droge pan. Chorizo is
behoorlijk vettig, de overtollige vet kan er afgegoten worden, maar
er moet ook voldoende achterblijven, het is namelijk heel smaakvol.
De aardappels toevoegen en licht aanbakken samen met chorizo.
Afblussen met cider, de tomatenblokjes en gewassen en fijngesneden
prei toevoegen. Rustig laten stoven 10-15 minuten.
In de tussentijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden. Het is
belangrijk dat ze ongeveer even dik zijn, ik vouw de dunnere
staartstukje van het filet dubbel. De vis met zout en peper
bestrooien.
De chorizo en aardappels samen met saus in een ovenschaal gieten, de
stukken kabeljauw bovenop leggen en licht in de saus drukken. Bakken
in de voorverwarmde oven (180°C.) 15-20 minuten, totdat de vis net
gaar is.
Serveertips:
Voor het serveren met vers gehakte peterselie bestrooien. Smaakt
goed met een glas koude cider.
Ingezonden door Bas. |