Snij uiten in
ringen, pel knoflookteen, snij tomaten in blokjes en maak 400 ml
rundvleesbouillon.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en braad de slavinken
rondom mooi bruin.
Neem slavinken uit de pan en houdt warm in de aluminium folie.
Bak de uiringen in de olijfolie goudgeel.
Pers knoflook uit, voeg toe aan ui en bak samen met de
tomatenblokjes voor max. 5 min in de koekenpan. Peper en zout hier
al naar smaak toevoegen.
Giet 250 ml rundvleesbouillon in de koekenpan en breng aan de kook.
2 eetlepels basilicum toevoegen, de 2 slavinken in de koekenpan
leggen en deksel op de pan. 15-20 minuten op zacht vuur laten garen,
af en toe eventueel bouillon bijgieten.
Pasta koken.
Als pasta gaar is, zout erbij naar smaak, direct afgieten en met 1
eetlepels olijfolie, 2 eetlepels room culinair of crème fraîche,
vleugje basilicum, olijven naar wens en Parmezaanse kaas vermengen
tot romige pastaschotel.
Serveren met slavink op de pasta, ui-tomaat mengsel erover.
Lekker met frisse salade. Ingezonden door Michel. |