Verwijder de
uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15
minuten gaar.
Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote
wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd
de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee
zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de
paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.
Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en
korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit
goed door en laat de bloem even meebakken. Voeg de kokosmelk toe en
verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg
eventueel een beetje zout toe.
Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten
sperziebonen door de saus.
Serveer de kip kerrie met rijst.
Tip: de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra
zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.
Ingezonden
door Eefje. |