Recept 98

Varkensfiletreepjes, kerriebloemkool en knolselderijpuree.

Ingrediënten voor 4 personen:

700 g kruimige aardappelen
1 kg knolselderij
6 eetl. olijfolie
4 theel. kerrie
800 g bloemkoolroosjes
20 g platte peterselie
750 g varkensfiletlapjes
200 ml melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal. Schep om met 1 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
.Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes. Ingezonden door Agnes.