Recept 86

Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt.

Ingrediėnten voor 4 personen:

450 g diepvries spinazie
1 sjalot
6 tomaten
450 g rundergehakt
5 eetl. Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
1 zak Bertolli Saus in zak Aglio ą 500 g
1 pak lasagnebladen
75 g geraspte 30+ kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180°C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en bak het rul, samen met het sjalotje en het uitgeperste teentje knoflook. Roerbak de spinazie een paar minuten mee. Voeg de Bertolli pastasaus Aglio toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een schepje saus en leg daarop een paar plakken tomaat. Bedek dit met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus met tomatenplakken. Vul de schaal zo verder, afwisselend lasagnevellen, saus en tomaten. Eindig met een laagje saus met daarop tomaat en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de lasagne met spinazie in 40 - 45 minuten gaar en goudbruin.
Serveer tips:
Serveer bij de Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt een salade van rucola en tomaat op smaak gebracht met Bertolli Balsamico Saladedressing.
Variaties:
De diepvries spinazie kan ook goed vervangen worden door verse groenten zoals bijvoorbeeld courgette en paprika.
 Ingezonden door Lotte.