Recept 85

Indisch gehakt met sperziebonen.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
500 ml bouillon
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel ketoembar
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel djintan
5 flinke eetlepels pindakaas
1 blikje maïs
400 gram sperziebonen (diepvries)
3 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Bak het gehakt rul en voeg de ui en de knoflook toe.
Voeg daarna de bouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de suiker, sambal, ketoembar, gemberpoeder, djintan en de pindakaas toe. Goed doorroeren.
Voeg nu de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en breng het weer even aan de kook. Ketjap erdoor roeren en een paar minuten op een laag vuur laten pruttelen. Wel goed blijven roeren. Als de saus te dik wordt nog een klein beetje (lauw) water toevoegen.
Serveren met witte rijst en bestrooien met gebakken uitjes.
 Ingezonden door Koos.