Recept 80

Mini melanzane parmigiana van Els.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 aubergine
100 ml tomatensaus
˝ bol mozzarella
30 g Parmezaanse kaas
verse basilicum
3 eetlepels bloem
zonnebloemolie om te frituren
zout

Bereiding:

Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt. Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand). Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog. Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan. Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum. Ingezonden door Els.